U kunt zelf uw eigen kleding voor een uitvaart kiezen, tenzij de familie iets anders aangeeft. De beste outfit is er één die met zorg gekozen is, waarin u zich prettig en gemakkelijk voelt.

Hieronder geeft Amber Schutte van dresscode.nl enkele adviezen over gepaste kleding bij een uitvaart.

Passende outfit voor heren

Voor heren komt een net pak in de kleuren donkerblauw, grijs of zwart het meest voor. In de kleurkeuze van het overhemd heeft u enigszins vrij spel, maar vermijd felle kleuren en prints. Is de crematie of begrafenis minder formeel? Dan kunt u het colbert thuislaten en een overhemd met een nette broek combineren. Een spijkerbroek is niet geschikt voor een uitvaart. Onder de outfit draagt u dichte, gepoetste schoenen, die passen bij de rest van de outfit. Omdat de meeste uitvaarten deels buiten plaatsvinden, is een nette jas in een donkere tint essentieel. U bent vrij in het dragen van subtiel aanwezige accessoires.

Passende outfit voor dames

Vrouwen hebben de keuze uit meerdere geschikte outfits, zolang ze net en zorgvuldig uitgekozen zijn. U hoeft niet meer in het zwart, maar ga wel uit van donkere en rustige basistinten. Kies voor een nette pantalon en blouse, een jurk of een rok in combinatie met een blouse. Denk eraan dat jurken en rokken niet te kort zijn en het decolleté bescheiden is. Een spijkerbroek is absoluut af te raden.

Om uw outfit af te maken kiest u voor een mooie mantel, poncho of nette jas. Omdat een uitvaart zich vaak deels buiten afspeelt, is het goed ook dit item bewust uit te zoeken. Maak de keuze voor nette schoenen die passen bij de rest van uw outfit. Denk hierbij aan laarzen, pumps of flatjes. Géén sneakers. Daarnaast mogen accessoires subtiel gedragen worden. Een nette hoed, sjaal of zonnebril zijn toegestaan. Zorg er wel voor dat u deze accessoires tijdens de ceremonie en latere bijeenkomst afdoet.

Geschreven door: Amber Schutte, oprichter van www.dresscode.nl

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.