Bloemen geven een uitvaart kleur. Van een enkele bloem op de kist tot een zee aan kleurrijke kransen. Een rouwboeket is een eerbetoon aan de overledene en toont liefde, troost en medeleven aan de nabestaanden.

Bloemen hebben voor veel mensen een symbolische betekenis. De keuze voor een bepaalde stijl of een bepaald soort bloemen, is heel persoonlijk. Bloemen zijn dan ook bij uitstek geschikt om de afscheidsceremonie een persoonlijke tint te geven.

Rouwbloemen bestellen

Hieronder treft u een aantal voorbeelden van rouwboeketten in veel verschillende stijlen. Deze kunnen worden voorzien van een persoonlijke boodschap of lint met tekst.

Bloemen kunnen ook telefonisch of online besteld worden via onze vaste leverancier Uitvaartbloemist Rotterdam. Dit is een betrouwbare bloemist met een rijk assortiment rouwstukken. Zij leveren gegarandeerd op tijd. Boeketten of kransen kunnen worden bezorgd op het adres waar de overledene ligt opgebaard: een van onze uitvaartcentra of crematoria. Onze uitvaartverzorgers zullen er zorg voor dragen dat de bloemen meegenomen worden naar de condoleance en de uitvaart.

Achter de schermen worden de bloemstukken door de medewerkers van Van der Spek Uitvaart met zorg en aandacht behandeld. Ze worden voorzichtig getransporteerd en we controleren altijd of ze nog voldoende water hebben.

Tip:
Hield de overledene van een bepaald soort bloemen? Overweeg dit dan op de rouwkaart te zetten. Ook als de overledene juist niet van bloemen hield, kan het handig zijn dit op de rouwkaart te vermelden.

Wat gebeurd er met de bloemen na de uitvaart?

Na afloop van het laatste afscheid zal de familie kaarten, linten en andere berichten die bij de ontvangen bloemen zaten mee naar huis krijgen. Wat er vervolgens met de bloemen gebeurt, laten we aan de familie over. Vaak worden ze geplaatst bij het graf van de overledene of krijgen ze een mooie plek op een herdenkingsplaats bij het crematorium

Heeft de uitvaart al plaatsgevonden en wilt u toch nog uw medeleven betuigen? Het is altijd mogelijk bij de nabestaanden een boeket te laten bezorgen.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.