Ieder mens is uniek. Dat maakt ook ieder laatste afscheid persoonlijk. Op welke manier je ook afscheid wilt nemen, Van der Spek Uitvaart neemt alle praktische zaken uit handen. We leiden de uitvaart voor je in goede banen. Zo hoeft u als nabestaande alleen met het belangrijkste bezig te houden: afscheid nemen.

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden om een persoonlijk en waardevol afscheid te creëren. Op basis van jullie ideeën en wensen geven onze uitvaartleiders het laatste afscheid vorm. Welke uitvaartstijl u ook kiest, door de inzet van onze uitvaartleiders zorgen we dat het altijd een waardige gebeurtenis is.

Religieus

Vier het leven

Familiekring

Traditioneel

Wensen en ideeën over de uitvaart

U bent degene die bepaalt hoe de uitvaart wordt ingevuld. Heeft u specifieke wensen of ideeën over de rouwkaarten, condoleance- of herdenkingsceremonie? Onze uitvaartadviseurs vertellen graag wat de mogelijkheden zijn. Ze zijn goed op de hoogte van de huidige wetten en regels, zo weet u direct wat wel en niet kan. Nog niet precies voor ogen hoe de plechtigheid eruit moet komen te zien? We denken graag met u mee.

Van eenvoudig tot uitgebreid

Een uitvaart is de viering van iemands leven in één dag. Van der Spek Uitvaart beschikt over de ervaring en mankracht om zowel van de meest eenvoudige als van een grootse uitvaart een respectvolle en bijzondere gebeurtenis te maken. Ook als er, bijvoorbeeld vanwege een hoge opkomst, extra zaken geregeld moeten worden. Denk bijvoorbeeld aan het verkeer rondom de rouwstoet, parkeerbegeleiding of zelfs begeleiding van de pers. Het belang van de nabestaanden staat hierbij altijd voorop. Zo behoudt ook een afscheid met veel publieke belangstelling een persoonlijk karakter.

Voorbeelden ter inspiratie van uitvaartstijlen

Op de volgende pagina’s delen we voorbeelden van veel voorkomende uitvaartstijlen. We noemen ze: Religieus, Familiekring, Vier het leven en Traditioneel. In tekst en beeld geven we een impressie van hoe zo’n uitvaart eruit kan komen te zien. Ter inspiratie en om een beeld te geven van welk soort uitvaart bij uw wensen zou kunnen aansluiten.

Van der Spek geeft gehoor aan persoonlijke wensen

Uiteraard kunnen we ook aan persoonlijke wensen die niet in deze voorbeelden terug te vinden zijn gehoor geven. Denk bijvoorbeeld aan een zo duurzaam mogelijke uitvaart, met een ecologische uitvaartkist, biologisch afbreekbare kleding of een online condoleanceregister om papier te besparen. Of een plechtigheid opgebouwd rond een specifiek thema, in maritieme of juist in idyllische, landelijke sfeer. Sommige mensen vinden het prettig om een hobby of een favoriete kleur terug te laten komen in bijvoorbeeld de aankleding van de locatie, de kaarten, het bloemwerk of de uitvaartkist.

Bespreek uw wensen met ons in een vrijblijvend kennismakingsgesprek. Neem contact met ons op voor een afspraak.

Lees ook:
Contact
Uitvaartwensen vastleggen
Tarieven

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.