Steeds meer mensen zien het belang in van duurzaamheid en maken tijdens hun leven bewuste keuzes die hier bij passen. Als uitvaartondernemer willen wij onze opdrachtgevers hierin graag ondersteunen door het aanbieden van duurzame producten en diensten.

Ook onze bedrijfsvoering is zo veel mogelijk duurzaam, met een scherp oog op het welzijn van mens en natuur. We hanteren hiervoor vijf principes.

1. Goed werkgeverschap

Ons betrokken personeel vormt het hart van onze onderneming. Wanneer onze uitvaartadviseurs bij ons in dienst komen, volgen ze de hbo-opleiding voor Uitvaartleider bij Docendo. Naast een pakket van goede arbeidsvoorwaarden krijgen onze werknemers de ruimte om zichzelf persoonlijk te ontwikkelen door scholing of een cursus.

2. Duurzame bedrijfsvoering

Van der Spek Uitvaart streeft ernaar om werkzaamheden zo duurzaam mogelijk uit te voeren. Op onze uitvaartcentra worden energiescans uitgevoerd. Uit de scans volgen aanbevelingen, die wij in principe opvolgen. Is nieuwe verlichting nodig, dan kiezen we voor energiezuinige varianten.
Ons hoofdkantoor en uitvaartcentrum in Capelle aan den IJssel wordt op een duurzame manier met grondwater gekoeld en verwarmd. We scheiden ons afval en besparen papier door documentatie zo veel mogelijk digitaal te versturen, zoals afspraakbevestigingen, kostenopgaves en facturen.

3. Duurzame inkoop

Bij al onze inkoop hebben duurzame producten of diensten onze voorkeur. Zo heeft onze ingekochte koffie het Max Havelaar Fairtrade-label en het papier zowel het FSC- als Green Range-keurmerk. Bij de keuze voor nieuwe leaseauto’s wordt kritisch gekeken naar auto’s met een lage CO2-uitstoot (maximaal 110 gram/km).

4. Eerlijk zakendoen

Als duurzame onderneming staan we voor betrouwbaarheid en kwaliteit. We zijn gecertificeerd met het Keurmerk Uitvaartzorg (SKU) en een ISO-certificering.
Daarmee bent u bij Van der Spek altijd verzekerd van:

  1. Heldere afspraken over de uitvoering van de uitvaart;
  2. Een transparante kostenbegroting;
  3. Een goede organisatie van de uitvaart;
  4. Bekwaam personeel;
  5. Een doelmatige klachtafhandeling;
  6. Continu klanttevredenheidsonderzoek.

5. Maatschappelijke initiatieven

Van der Spek is graag maatschappelijk betrokken, daarom steunen en sponsoren wij ieder jaar verschillende initiatieven. Zo hebben we ons ingezet voor Stichting DaDa, voor kinderen in Nederlandse ziekenhuizen en zorginstellingen die extra zorg en voorzieningen nodig hebben. Van der Spek Uitvaart is ook sponsor van de Stichting Vrienden van de Meander. De Meander biedt optimale woon- en zorgvoorzieningen voor ouderen.

Kent u een initiatief dat onze steun verdient? Neem contact met ons op, wij horen er graag meer over.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.