Ieder mens is uniek, dat maakt ieder laatste afscheid persoonlijk. Een uitvaart is geen dag uit het leven, maar het leven van een dierbare in één dag.

Een uitvaart is een uiterst persoonlijke gebeurtenis. Ondanks het verdriet zorgen we samen met de nabestaanden voor een dag die bij alle betrokkenen een warme, mooie en liefdevolle herinnering achterlaat. Daar zet Van der Spek Uitvaart zich al sinds 1888 voor in.

Betrokken uitvaartonderneming

Ons uitgangspunt is altijd: persoonlijke aandacht voor de overledene én nabestaanden. Niet alleen voor en tijdens de uitvaart, maar ook daarna. Het is voor ons vanzelfsprekend dat iedere uitvaart met zorg, respect en veel aandacht voor detail wordt uitgevoerd. Onze medewerkers zijn integer en werken altijd met medeleven, warmte en respect voor ieders levens- en geloofsovertuiging. Deze kernwaarden vormen de ziel van ons familiebedrijf en zijn de basis voor onze uitvaartverzorging.

Uitvaartverzorging in Rotterdam en omgeving

Onze roots liggen in de havenstad: al sinds 1888 werken we in en rond Rotterdam. Van der Spek Uitvaart heeft zeven uitvaartcentra in Rotterdam en omgeving en kan daarnaast uitvaarten in heel Zuid-Holland verzorgen. We spreken de taal van de stad en haar inwoners. We zijn echte aanpakkers en altijd helder in onze communicatie.

Verzorgen van een begrafenis

Van der Spek Uitvaart regelt een geheel verzorgde begrafenis. Van begin tot eind, altijd met de grootste zorg en aandacht. De wensen van de overledene en nabestaanden staan daarbij centraal.

Denk daarbij aan het verzorgen van een respectvolle en waardige opbaring, thuis of in een uitvaartcentrum. Het kiezen van een uitvaartkist, maar ook het vervoer naar de begraafplaats of de uitvaartlocatie en het rouwbezoek of een condoleanceavond. Hierna volgt de uitvaartdienst, vaak in de aula van een uitvaartcentrum, een kerk of de aula van het crematorium of de begraafplaats. Na de plechtigheid vindt de feitelijke begrafenis plaats en wordt de kist ter aarde gelaten. Na de begrafenis ondersteunen wij bij het oppakken van het dagelijks leven na verlies (de rouwverwerking).

Verzorgen van een crematie

Daarnaast kunnen we ook een geheel verzorgde crematie uitvoeren. Net als bij een begrafenis zijn er veel mogelijkheden om op persoonlijke wijze invulling aan het laatste afscheid te geven. Wanneer er voor een crematie wordt gekozen, kun je de as van de overledene bewaren in bijvoorbeeld een urn of een sieraad. In het algemeen liggen de kosten van een crematie lager dan die van een begrafenis, met name omdat er geen grafkosten zijn. Na de crematie hebben nabestaanden ook geen extra kosten zoals het onderhoud van het graf.

Meer informatie over uitvaartverzorging

Heb je vragen of wil je graag meer informatie ontvangen over onze dienstverlening met betrekking tot uitvaartverzorging? Neem dan contact op via ons contactformulier of telefonisch op 010 – 447 99 00. Wij staan graag voor je klaar.

Lees ook:
Uitvaartstijlen
Tarieven
Uitvaartwensen vastleggen

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.