Ontzorg uw nabestaanden, spaar voor uw uitvaart

Met het uitvaartfonds van Van der Spek Uitvaart regelt u uw uitvaart financieel. Dit geeft u rust en voorkomt problemen voor uw nabestaanden.

Regel uw uitvaart financieel vooraf met ons uitvaartfonds

Het uitvaartfonds is een speciale spaarrekening waarop u eenmalig of periodiek geld stort. Met deze rekening spaart u tegen een gunstig rentetarief (1,5% in 2022) voor de kosten van uw uitvaart. Uw nabestaanden kunnen het door u gespaarde bedrag gebruiken voor de crematie of begrafenis. Met het uitvaartfonds regelt u dus vooraf uw uitvaart financieel, zodat uw nabestaanden hier straks geen zorgen over hebben. Dit geeft u rust, omdat u uw uitvaart goed geregeld heeft.

Voorkom financiële problemen voor uw nabestaanden

Een gemiddelde uitvaart in Nederland kost ongeveer € 7.500 (in 2022). De verwachting is dat dit bedrag in de regio Rotterdam de komende jaren zal stijgen als gevolg van de toenemende graf- en crematierechten en personeelskosten. Deze lasten wilt u niet op de schouders van uw dierbaren leggen. Met het uitvaartfonds voorkomt u dat zij in de financiële problemen komen door de kosten van uw uitvaart.

SPAREN OF VERZEKEREN?

Uitvaartverzekeringen zijn er in meerdere vormen. De meest voorkomende zijn de kapitaalverzekering en de naturaverzekering. De eerste keert een vast bedrag uit, met een eventuele winstdeling. Bij de naturaverzekering bent u verzekerd voor een pakket van goederen en diensten. De verzekering bestaat uit een basisvoorzieningenpakket dat uitgebreid kan worden met specifieke wensen. Niet alle kosten worden mogelijk door de verzekering gedekt en nabestaanden kunnen voor verrassingen komen te staan als dan bijbetaald moet worden.

Iedereen kan een rekening bij het uitvaartfonds openen. In de praktijk is deze manier van sparen voor de uitvaart erg geschikt voor mensen die geen verzekering willen afsluiten, die bijvoorbeeld vanwege hun leeftijd een hoge verzekeringspremie moeten betalen en voor mensen die relatief veel spaargeld hebben of onderverzekerd zijn. Ook voor mensen die liever kiezen voor geen verrassingen achteraf, omdat een verzekeraar niet volledig uitbetaalt, is het uitvaartfonds een fijne optie!

Voordelen van het uitvaartfonds

  • Veilig, makkelijk en zeker

  • Geen verrassingen
  • Geen leeftijdsgrens
  • Geen gezondheidsvragen of medische keuringen
  • Overschot in deposito wordt uitbetaald aan nabestaanden
  • Geen financiële zorgen voor uw dierbaren

Uitvaartfonds van Van der Spek Uitvaart

Van der Spek Uitvaart heeft het eigen uitvaartfonds ondergebracht in een aparte stichting. Deze stichting staat onder toezicht van twee onafhankelijke notarissen en de cijfers worden jaarlijks beoordeeld door Schipper Accountants. Op deze manier is uw geld altijd veilig en ontvangt u een aantrekkelijk rendement.

U kunt bij ons een bedrag storten voor de volledige uitvaart of voor een deel van de verwachte kosten. Veranderen uw wensen in de loop van de tijd, dan kunt u het bedrag altijd nog verhogen. Blijft er na de uitvaart nog geld over, dan wordt dat uitgekeerd aan uw erfgenamen.

Aanvragen informatiebrochure depositofonds

Vul onderstaand formulier in om een informatiebrochure over het depositofonds aan te vragen. De folder wordt vervolgens binnen drie werkdagen per post verzonden.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.