Het begon allemaal in 1888 in Rotterdam Delfshaven. Inmiddels is het familiebedrijf Van der Spek Uitvaart uitgegroeid tot een toonaangevende en innovatieve onderneming.

Van der Spek Uitvaart is al vijf generaties lang volop in beweging. De overtuiging waarmee ooit gestart werd, blijft onveranderd: iedereen moet respectvol en liefdevol afscheid kunnen nemen van een overleden dierbare.

Traditie en innovatie

Momenteel staat de vijfde generatie aan het roer. Sinds de oprichting van het bedrijf in 1888 heeft de uitvaartbranche zich steeds verder ontwikkeld. Dat geldt ook voor ons bedrijf. Traditie en innovatie gaan bij ons hand in hand.

Jouw wensen centraal

Een uitvaart is vaak een afspiegeling van iemands leven. Ieder leven is uniek, dat maakt ook iedere uitvaart persoonlijk. We gaan tot het uiterste om aan de meest uiteenlopende wensen te voldoen.

“Ieder leven is uniek, dat maakt ook iedere uitvaart persoonlijk”

Daarom bieden we in tegenstelling tot veel andere bedrijven vrijwel alle diensten onder één dak aan. Zo houden we de kwaliteit te allen tijde zelf in de hand. We hebben een eigen drukkerij, waar rouwdrukwerk en fotopresentaties helemaal naar wens ontworpen kunnen worden. Rouwvervoer, uitgebreide (luxe) cateringopties, diverse afscheidslocaties en opbaarmogelijkheden, alles is bespreekbaar.

Klanten beoordelen ons met een…

We zijn dankbaar dat we door de jaren heen zo veel families hebben mogen ondersteunen in een veelal zware en emotionele tijd. Het vertrouwen dat we krijgen, is bijzonder. Klanten beoordelen ons gemiddeld met een 9,1. Daar dragen al onze medewerkers als een team aan bij. Een goede relatie opbouwen met de nabestaanden vinden we belangrijk; daar nemen we echt de tijd voor. Dit is de basis van waaruit we al 150 jaar werken. Ook de komende jaren zullen we deze lijn doorzetten. Wij blijven doen waar we goed in zijn: overledenen en nabestaanden de tijd en aandacht geven die ze verdienen, zodat ondanks het verdriet, de uitvaart als een warme en mooie herinnering achterblijft.

“Zodat ondanks het verdriet, de uitvaart als een warme en mooie herinnering achterblijft”

Onze geschiedenis

Delfshaven, eind negentiende eeuw aan de Voorhaven. Hier is Nicolaas van der Spek sigarenhandelaar, kapper en ‘aanzegger’. Een aanzegger was in die tijd iemand die – er waren immers nog geen mobiele telefoons – de buurt door ging om mensen te laten weten dat iemand overleden was. Alle betrokkenen werden thuis geïnformeerd over het overlijden en hij regelde alle praktische zaken van de uitvaart. Nicolaas is daarmee de grondlegger van het huidige Van der Spek Uitvaart.

Van vader op zoon

Nicolaas’ zoon Johannes neemt de zaken rond 1920 over en breidt het werk van zijn vader uit. Maar uiteindelijk is het zijn zoon Cornelis die Van der Spek uitbouwt tot een heus bedrijf: hij koopt een eigen rouwauto en vier volgauto’s van het stijlvolle Amerikaanse automerk Packard. Een behoorlijke luxe voor die tijd.

De uitvaartonderneming groeit

De vader van de huidige generatie Van der Spek betrekt een eigen kantoor met rouwkamer. Het bedrijf heeft dan al een aantal jaren betrokken vaste medewerkers in dienst. In de jaren die volgen, opent een aantal nieuwe vestigingen de deuren. De broers Martin, Marcel en Kees, de vijfde generatie Van der Spek, leiden tegenwoordig met hart en ziel het familiebedrijf.

Bekijk de foto’s: Van der Spek Uitvaart door de jaren heen.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.