Sinds 1888 geven we samen met families vorm aan uitvaarten vol dierbare herinneringen. Een uitvaart geeft weer hoe iemand was. Laat zien wat iemand, via zijn of haar nabestaanden, achterlaat. Iedere uitvaart bij Van der Spek Uitvaart wordt zorgvuldig vormgegeven met respect voor tradities én oog voor de mogelijkheden van vandaag.

Om de mogelijkheden in het vormgeven van een persoonlijk afscheid nog beter te laten zien, zijn onze huisstijl en website in een nieuw jasje gestoken. En daar zijn we trots op! De nieuwe website is een plek geworden waar het DNA van onze organisatie meer dan ooit naar voren komt. Een duidelijk verhaal, waar iedereen zich in herkent.

Wat is nieuw?

De vertrouwde onderdelen zijn gebleven. Deze zijn aangevuld met nog uitgebreidere informatie rondom onze dienstverlening. Bezoekers krijgen zo een compleet mogelijk beeld van de mogelijkheden voorafgaand, tijdens en na een uitvaart. Daarnaast hebben we een aantal waardevolle aanvullingen gedaan op het gebied van gebruiksgemak, een helder inzicht in de uitvaartkosten, inspiratie & uitvaartstijlen, ervaringen van klanten en ons nagedachtenisplatform Memoria. In deze blog leest u meer over de vernieuwingen.

Uitvaartstijlen & inspiratie

Een uitvaart is de viering van iemands leven in één dag. Een persoonlijke gebeurtenis die net zo uniek is als het leven van de overledene. Gelukkig zijn er ontzettend veel mogelijkheden om een persoonlijk en waardevol afscheid te creëren. U krijgt een impressie van de meest gekozen uitvaartstijlen en leest suggesties over hoe een uitvaart in een specifieke stijl eruit zou kunnen zien. In onze inspiratiemodule belichten we iedere maand een aantal (vernieuwende) mogelijkheden op het gebied van een persoonlijke of bijzondere invulling van de uitvaart.

“Een uitvaart is een uiting van respect en liefde voor degene die is overleden. Het is een uiterst persoonlijke gebeurtenis, daarom geven wij overledenen en nabestaanden de tijd en aandacht die ze verdienen, zodat ondanks het verdriet, de uitvaart als een warme en mooie herinnering achterblijft.”

Eerlijk inzicht in uitvaarttarieven

Een onderwerp waar met regelmaat geheimzinnig over gedaan wordt zijn de uitvaarttarieven. Van der Spek Uitvaart staat voor transparantie en het maken van duidelijke afspraken met nabestaanden. Zo komt u achteraf niet voor verrassingen te staan. Als nabestaande heeft u in een moeilijke tijd namelijk al genoeg aan uw hoofd. De hoogte van het tarief hangt samen met uw persoonlijke wensen en die kunnen van persoon tot persoon nogal verschillen. Daarom zijn er diverse voorbeeld rekenmodellen te vinden op onze website. Zo krijgt u een helder en eerlijk inzicht in wat u kunt verwachten, ook op financieel gebied.

Memoria

Memoria is ons speciaal voor nabestaanden ontwikkelde herdenkingsplatform. Het geeft rust en houvast in een moeilijke periode. Als nabestaande kunt u op Memoria een herdenkingspagina aanmaken. Familieleden, vrienden en kennissen kunnen de naaste familie hier online condoleren. Iedereen kan daarbij foto’s, filmpjes en mooie anekdotes plaatsen waarmee jullie samen de overledene herdenken. Hoelang een verlies ook geleden is, het verdriet blijft. Daarom kunnen de geplaatste herinneringen en condoleances ook na de uitvaart bekeken worden. Dit kan een grote steun zijn voor de nabestaanden en bijdragen aan de verwerking van het verlies.

Echte ervaringen

Van der Spek Uitvaart verzorgt al sinds 1888 uitvaarten in de regio Rotterdam. Het is altijd een familiebedrijf gebleven, waarbij de gebroeders Van der Spek momenteel met hart en ziel de leiding hebben. Wij zijn blij en dankbaar dat families al zo lang zo veel vertrouwen hebben in onze onderneming. Ons klanttevredenheidscijfer is gemiddeld een 9,2 en daar zijn we enorm trots op. Het cijfer op onze website is gelinkt aan de ervaringen die nabestaanden achterlaten op het onafhankelijke platform klantenvertellen.nl. Zo ziet u online altijd een actueel tevredenheidscijfer.

Bekende huisstijl in een nieuw jasje

Achter de schermen is afgelopen periode hard gewerkt aan de nieuwe huisstijl en website. Projectmanager Hans de Leeuw: “We hebben tijdens dit proces nog duidelijker in beeld gekregen op welke waarden onze dienstverlening gebaseerd is. Nog duidelijker in beeld waar we voor staan. Al onze medewerkers zijn nauw betrokken geweest bij het proces, dat vonden we een belangrijk uitgangspunt. We werken tenslotte samen dag in dag uit aan hetzelfde doel: zorgen dat ondanks het verdriet, de uitvaart als een warme en mooie herinnering achterblijft. Onder andere een cultuurwaardenonderzoek, gesprekken met medewerkers, families en intensieve creatieve sessies hebben geleid tot een website en huisstijl waar we trots op zijn. Eentje die nóg beter laat zien waar wij als Van der Spek Uitvaart voor staan”. De nieuwe huisstijl en website zijn tot stand gekomen in samenwerking met Creative Agency 0to9, ontwerpbureau Treffend & Co, websitebouwer Webmyday en tekstbureau: Dit is Yolinde.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.