De kosten van een uitvaart

Nadenken over de kosten van een uitvaart zijn voor veel mensen niet vanzelfsprekend, terwijl een gemiddelde uitvaart al snel rond de €7.500,- kost. Op onze website geven wij u door middel van verschillende voorbeelden meer uitleg over de kosten van een begrafenis of crematie.

Een persoonlijke uitvaart

De tarieven van uw uitvaart zijn sterk afhankelijk van uw wensen. Bij Van der Spek Uitvaart vinden we het belangrijk dat de uitvaart persoonlijk is en past bij het leven wat de overledene heeft geleefd. Daarom heeft u bij ons veel verschillende keuzemogelijkheden als het bijvoorbeeld gaat om het rouwvervoer, de catering tijdens de uitvaart en de manier van opbaren voorafgaand aan de uitvaart. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een thuisopbaring, maar ook voor opbaring in één van onze 24-uurskamers die op elk moment te bezoeken zijn door de nabestaanden. Al deze keuzes hebben invloed op de kosten van de begrafenis of crematie.

Begrafenis of crematie

De belangrijkste keuze speelt direct een grote rol als het gaat om de kosten. Over het algemeen is een crematie goedkoper dan een begrafenis. Dit heeft te maken met grafrechten en onderhoudskosten voor het graf. Daarnaast staan uiteraard de wensen van de overledene en de nabestaanden centraal als het gaat om de verdere invulling van de uitvaart en de dagen daar omheen. Dit speelt ook mee in de kosten.

Om u een indicatie te kunnen geven van de verwachte kosten in verschillende situaties, hebben wij een aantal voorbeelden uitgewerkt.

Voorbeeld 1

Een eenvoudige crematie met plechtigheid in uitvaartcentrum Van der Spek

Mocht de overledene niet (voldoende) verzekerd zijn en er is weinig geld beschikbaar voor de uitvaart, dan kunnen wij een intiem maar waardig afscheid verzorgen. Bij deze eenvoudige crematie kunnen nabestaanden niet zelf kiezen voor een dag of tijd. De opbaring en condoleance vinden plaats in ons uitvaartcentrum, zonder aanvullende plechtigheid. Men kan gebruik maken van ons online condoleanceregister, zodat ook andere familieleden of vrienden de nabestaanden kunnen condoleren. Een indicatie van de kosten voor deze uitvaart: €4.450,-. Lees hier een uitgebreide uitwerking van dit voorbeeld.

Voorbeeld 2

Een crematie met plechtigheid in het crematorium

Bij deze uitvaartvorm kunt u zelf de dag en het tijdstip van de uitvaart bepalen. De overledene wordt opgebaard in één van onze familiekamers in ons uitvaartcentrum, waar de avond voor de uitvaart ook een condoleance van maximaal 50 gasten kan worden gehouden. Vervolgens zal de plechtigheid plaatsvinden in het crematorium. Een indicatie van de kosten voor deze uitvaart: € 6.750,-. Lees hier een uitgebreide uitwerking van dit voorbeeld.

Voorbeeld 3

Een begrafenis met plechtigheid in de aula van de begraafplaats

Ook bij deze uitvaartvorm kunt u zelf een dag en tijdstip kiezen. De overledene wordt opgebaard in een familiekamer van ons uitvaartcentrum, waar u maximaal 50 gasten kunt ontvangen voor een condoleance op de avond voor de uitvaart. De plechtigheid zal plaatsvinden in de aula van de begraafplaats. Een indicatie van de kosten voor deze uitvaart: €7.550,-. Lees hier een uitgebreide uitwerking van dit voorbeeld.

Voorbeeld 4

Een crematie met plechtigheid in de aula van het crematorium

Deze uitvaartvorm kunt u geheel zelf vormgeven, door bijvoorbeeld een thema te kiezen wat past bij het leven van de overledene. Denk bijvoorbeeld aan een grote passie als sport of muziek. Ook kunt u kiezen op welke dag en welk tijdstip de uitvaart plaats dient te vinden. In de aula van het crematorium wordt de plechtigheid gehouden en er kan een condoleance voor maximaal 50 gasten gehouden worden. Een indicatie van de kosten voor deze uitvaart: €8.750,-. Lees hier een uitgebreide uitwerking van dit voorbeeld.

Voorbeeld 5

Een begrafenis met plechtigheid in de aula van de begraafplaats

Ook deze uitvaart kan thematisch worden vormgegeven, om het zo persoonlijk mogelijk te maken. Het opbaren gebeurt thuis, waarna de overledene naar de begraafplaats gebracht wordt. Daar staan 2 volgauto’s tot de beschikking van de nabestaanden. Met een zelf vormgegeven rouwcirculaire en een advertentie in de regionale krant kunt u tot 50 gasten uitnodigen, die u voor en na de plechtigheid kunt ontvangen met thee en koffie, of wijn en fris met een bittergarnituur. Een indicatie van de kosten voor deze uitvaart: €10.400,-. Lees hier een uitgebreide uitwerking van dit voorbeeld.

Voorbeeld 6

Een crematie of begrafenis geheel afhankelijk van uw wensen

De opbaring, condoleance en plechtigheid vinden plaats op een bijzondere locatie, waar plaats is voor 500 gasten. Zij ontvangen een persoonlijke en op maat gemaakte uitnodiging en er wordt een advertentie in landelijke dagbladen geplaatst. Tijdens de plechtigheid is er live muziek en er is exclusieve catering mogelijk. Dit kan bijvoorbeeld een volledig sushibuffet zijn, maar ook verfijnde amuses en een uitgebreide selectie aan drankjes. Een indicatie van de kosten voor deze uitvaart is op aanvraag beschikbaar. Lees hier een uitgebreide uitwerking van dit voorbeeld.

Van der Spek Uitvaart begeleidt u van A tot Z

De bovengenoemde voorbeelden geven u een indicatie van de kosten. Uiteraard is elke uitvaart uniek en maken wij voor iedere uitvaart een passende offerte. U betaalt alleen voor de diensten waar u gebruik van maakt. Plan gerust een gesprek in met één van onze adviseurs zodat we de wensen uitgebreid kunnen bespreken. Dankzij onze jarenlange ervaring kunnen wij u ook goed adviseren over de verschillende mogelijkheden. Wij streven er altijd naar om een dierbare herinnering te creëren bij de nabestaanden.

Klik op de rekenvoorbeelden in het menu om deze te bekijken.