Uitvaart op het water

Van der Spek Uitvaart is actief in de regio Rotterdam, de stad van de haven en de scheepvaart. Voor mensen in en om Rotterdam zijn de rivier, de Maas en de zee nooit ver weg. Sterker nog: velen van hen brachten hun leven door op en om het water.

Als het water een belangrijk onderdeel van een leven is, dan is het mooi ook de uitvaart op het water plaats te laten vinden. Bijvoorbeeld door deze aan boord van een schip te houden. Zo wordt het laatste afscheid ook een afscheid van het water.

Uitvaart op het water: de maas

U en de belangstellenden worden ontvangen met een kopje koffie of thee. De uitvaartbloemist heeft de bloemstukken afgeleverd en op een mooie plek neergezet. Wanneer alle genodigden zijn gearriveerd, zetten we koers de Maas op. De Maas; de rivier die met zoveel levens in Rotterdam en omgeving is verweven.

Ondertussen kunt u in alle rust afscheid nemen. Er is gelegenheid tot het houden van toespraken. Eenmaal aangekomen bij crematorium wordt de kist op de kade getild en naar het crematorium gedragen. U kunt ervoor kiezen om mee te gaan met het hele, of slechts een deel van het gezelschap. Met drie hoornsignalen wordt de laatste groet gebracht, een mooi eerbetoon aan uw dierbare.

Wanneer u dat wilt kunnen we de terugreis weer aanvaarden en na alle spanning en emotie is er gelegenheid voor condoleance en aandacht voor elkaar, eventueel onder het genot van een hapje en drankje.

Contessa Rotterdam

De Contessa ligt afgemeerd aan de Admiraliteitskade 85 te Rotterdam. Dit luxe motorjacht is een bijzondere locatie om de uitvaart te houden. De Contessa biedt ruimte om de kist te plaatsen en beschikt over verschillende faciliteiten zoals geluidsapparatuur en uitgebreide mogelijkheden op het gebied van catering.

U kunt ervoor kiezen om alleen de heenreis naar crematorium Hofwijk over het water te maken, maar ook is het mogelijk om dit ook de terugreis te doen.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.