Door de maatregelen die zijn genomen rondom het coronavirus, is het niet voor alle belangstellenden mogelijk om bij de uitvaartplechtigheid aanwezig te zijn. Dankzij een livestream, kunnen zij toch op afstand aanwezig zijn.

Meeleven via een live verbinding

Al onze uitvaartlocaties beschikken over de mogelijkheid om een uitvaart te volgen via een livestream. Zo zijn vrienden, familie, bekenden en collega’s toch in staat om het afscheid online bij te wonen. Ze kunnen zo op afstand toch de dienst meebeleven met de naaste familie.

Hoe gaat het in zijn werk?

Voorafgaand aan de plechtigheid ontvangt u een inlogcode voor ons speciaal voor nabestaanden ontwikkelde platform Memoria.nl. Met deze code heeft u toegang tot de herdenkingspagina van de overledene. Op de pagina ‘Uitvaartinformatie’ zal enkele minuten voor aanvang van de plechtigheid een livestream verschijnen. Deze kunt u bekijken op uw computer of tablet. Wanneer de nabestaanden hiervoor hebben gekozen zal kort na de plechtigheid op dezelfde pagina een link geplaatst worden waarmee u de opname kunt downloaden om de plechtigheid terug te kunnen kijken.
Voor het bekijken van de livestream is het van belang dat u beschikt over een snelle en stabiele internetverbinding.

Kunt u niet digitaal aanwezig zijn op het moment dat de uitvaart plaatsvindt? Naderhand is de plechtigheid te downloaden via een link die te vinden is op de herdenkingspagina.

Steun betuigen aan de nabestaanden

Via de herdenkingspagina op memoria.nl kunt u tevens een condoleance of persoonlijk bericht aan de nabestaanden achterlaten. Juist nu er sprake is van fysieke afstand, zien wij dat dit enorm wordt gewaardeerd. Zo laat u weten dat u met de nabestaanden meeleeft. Op deze pagina kunt u foto’s, filmpjes en mooie herinneringen plaatsen. Zo herdenken jullie gezamenlijk de en ontstaat er online een bijzonder en waardevol document dat ook na de uitvaart nog terug te kijken is.

Uitvaartcentra

Wij kunnen livestreaming aanbieden in de volgende uitvaartcentra:

  • Uitvaartcentrum Fascinatio Boulevard, Capelle aan den IJssel
  • Uitvaartcentrum Memoriam, Langenhorst, Rotterdam
  • Uitvaartcentrum Burg. Honnerlage Gretelaan, Schiedam
  • Uitvaartcentrum Aalberseplein, Gouda
  • Uitvaartcentrum Scheldestraat, Barendrecht

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.