Voeding voor de planeet

Voor veel menen zijn de natuur, duurzaamheid en het verkleinen van de eigen ecologische voetafdruk belangrijk thema’s. Het is dan ook niet vreemd dat de ‘levende’ uitvaartkist met veel enthousiasme ontvangen wordt. Het is een kist die volledig gegroeid is van mycelium, het wortelnetwerk van paddenstoelen. De kist krijgt zijn vorm doordat het organisme groeit in een mal, waardoor er na een proces van een meerdere dagen langzaam een kist ontstaat.

De ‘Loop of life’ zoals de kist officieel heet, is een uitvinding van een student aan de TU Delft. De levende kist is net zo sterk als een normale uitvaartkist en heeft bijzondere eigenschappen. Naast dat deze volledig natuurlijk en biologisch afbreekbaar is, verrijkt hij ook nog eens de voedingsbodem.  Mycelium -waar de kist van gemaakt is- neutraliseert namelijk giftige stoffen en levert zo voeding voor alles wat boven de grond groeit. De kist wordt zo letterlijk een bron van nieuw leven.

Wilt u meer informatie over de levende uitvaartkist of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, per mail of op telefoonnummer 010 447 99 00.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.