Een fiets als rouwvervoer

Steeds vaker wordt er gekozen voor een fiets als rouwvervoer. Dit maakt de laatste rit van de overledene persoonlijk en intiem, omdat één van de nabestaanden gemakkelijk zelf op de fiets kan rijden. Er zijn 2 manieren om een fiets als rouwvervoer te gebruiken. Er kan gebruik worden gemaakt van een normale fiets (met bagagedrager), waarbij er een speciale fietskar achter de fiets wordt bevestigd waar de kist op ligt. Daarnaast zijn er ook speciale bakfietsen, waarbij de kist voorop de fiets kan liggen.

Naast dat het de laatste rit van de overledene persoonlijk maakt, wordt er ook vaak voor dit vervoersmiddel gekozen omdat het milieuvriendelijk is. Deze manier van vervoer past goed in de huidige tijd waarbij steeds meer mensen kiezen voor een duurzame en milieuvriendelijke uitvaart.

Wilt u meer informatie over een fiets als rouwvervoer of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, per mail of op telefoonnummer 010 447 99 00.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.