Begraven op een natuurbegraafplaats

Een natuurbegraafplaats is een begraafplaats waarbij de overledenen in een natuurlijke omgeving liggen. Het is de bedoeling dat de graven opgaan in de omgeving en er zijn geen aangelegde paden of afrasteringen tussen de graven. Ook worden er vaak geen grafstenen gebruikt, maar worden de graven gekenmerkt door bijvoorbeeld zwerfkeien of houten ornamenten.

Een belangrijke voorwaarde van een natuurbegraafplaats is dat er geen materialen worden gebruikt die belastend zijn voor het milieu. Dat wil zeggen dat de kleding van de overledene, de kist en alle andere materialen duurzaam afbreekbaar moeten zijn.

Het mooie van een dit concept is dat de bezoekers vaak niet het idee hebben dat ze op een begraafplaats lopen, omdat de graven nauwelijks opvallen tussen de natuur. Daarnaast heeft elk graf veel meer ruimte dan op een reguliere begraafplaats. Een natuurbegraafplaats is altijd een rustige, mooie omgeving waar de bezoekers echt tot rust kunnen komen.

Wilt u meer informatie over begraven op een natuurbegraafplaats of bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan gerust contact met ons op. Dit kan via het contactformulier, per mail of op telefoonnummer 010 447 99 00.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.