Persoonlijk afscheid nemen op een manier die bij de overledene én nabestaanden past. Dat is wat we belangrijk vinden bij Van der Spek Uitvaart.

Op het gebied van een uitvaart organiseren is steeds meer mogelijk. Rouwen om het gemis van een dierbare zal nooit veranderen, maar een uitvaart wordt steeds vaker gezien als de viering van iemands leven in één dag. Daar hoort bij dat uitvaarten steeds persoonlijker worden. Maar hoe ziet dat eruit, een écht persoonlijk afscheid? In onze nieuwste campagne laten we zien dat een uitvaart – net als het leven zelf – niet hoeft te lopen volgens een vast ontwerp. Het drieluik laat op eigenzinnige manier zien dat het ook anders kan. Een uitvaart mag traditioneel zijn, maar dat hoeft niet.

Persoonlijk stempel

Een uitvaart persoonlijk maken kan op allerlei manier. Dat kan in kleine rituelen zitten of juist grootse gebaren. Zo kan ook de uitvaartlocatie een manier zijn om een extra persoonlijke stempel op het afscheid te drukken. De afscheidsdienst hoeft namelijk helemaal niet per se plaats te vinden in de aula van het uitvaartcentrum of crematorium, er kan ook worden gekozen voor een bijzondere uitvaartlocatie. Denk daarbij aan een afscheid aan het water, midden in de natuur of op een plek waar jullie met de overledene bijzondere herinneringen hebben gemaakt. Of denk aan een uitvaart afgestemd op het seizoen. Samen met de nabestaanden proberen we zo goed mogelijk aan te voelen wat bij iemand gepast zou hebben.

Ideeën voor een bijzondere uitvaartlocatie

Onze uitvaartadviseurs kunnen ondersteunen in de zoektocht naar een bijzondere uitvaartlocatie. Een passend en waardevol afscheid, maar dan net even anders. Een landgoed, boot of mooie plek in de natuur: bijzonder, maar je moet wel weten waar je moet zijn. Gelukkig hebben we bij Van der Spek Uitvaart veel ervaring met het organiseren van bijzondere uitvaarten op diverse speciale uitvaartlocaties in en om Rotterdam. Bovendien heeft ons betrokken team veel ervaring met het organiseren en begeleiden van uitvaarten op externe locaties. Of het nu een grote uitvaartbijeenkomst is of een kleine ceremonie in familiekring, ons team denkt aan ieder detail en neemt ter plekke alles uit handen rond de organisatie.

Wat als..?

Afscheid nemen tussen de bloeiende fruitbomen in een boomgaard, een serene plek aan het water of een uitvaart op een schip. Dat klinkt mooi, maar wat als het regent? En hoe zit dat met beeld en geluid? Wij zorgen ervoor dat de faciliteiten op een bijzondere uitvaartlocatie hetzelfde zijn als in de aula van een uitvaartcentrum of crematorium. Haarscherp beeld, geluid, hoogwaardige catering en representatief meubilair. Wij werken regelmatig samen met diverse locaties midden in de natuur en weten daarom precies wat er nodig is. Veel locaties waar we mee samenwerken hebben zowel buiten- als binnenruimte beschikbaar voor een liefdevolle condoleance of uitvaart. Zo kan er bij regen altijd uitgeweken worden naar een overdekte ruimte. Een uitvaart midden in de natuur? Ook dan zorgen we voor een back-up plan. Bij tegenvallend weer creëren we beschutting, midden tussen het groen plaatsen we dan bijvoorbeeld een sfeervolle stretchtent. Zo kan het afscheid toch in de buitenlucht doorgaan. Ook bij minder weer. De kist wordt hier met een loopkoets naartoe gebracht.

Wilt u meer informatie over een afscheid op een bijzondere uitvaartlocatie? Onze uitvaartadviseur bespreekt geheel vrijblijvend met u de mogelijkheden.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.