Een uitvaart in de zomer

Uitvaarten kunnen steeds persoonlijker. Het is mooi als een afscheid past bij wie de overledene was. Tegenwoordig is er veel mogelijk en bent u niet per se meer gebonden aan de aula van het uitvaartcentrum. Als u wilt, kan de uitvaart zelfs in eigen tuin. Prachtig in de zomer, wanneer de bloemen vol in bloei staat en iedereen in vertrouwde omgeving afscheid kan nemen, terwijl de hond op en neer trippelt tussen de genodigden. Laat u inspireren.

Bijna elke locatie is mogelijk

De boer wiens afscheidsdienst te midden van zijn eigen schaapskudde plaatsvindt of de bourgondiër op wie de nabestaanden toasten tijdens een high tea in in de tuin: een uitvaart kan in de zomer prima buiten plaatsvinden. Bijna elke locatie is tegenwoordig mogelijk. U hoeft alleen maar te kiezen. De kleur, het thema, de stoelen, de aankleding of een eventuele tent: Van Der Spek Uitvaart regelt de rest.

Hoewel een afscheid in de zomer prachtig is om buiten te organiseren, moet u met het Nederlandse wisselvallige weer altijd rekening houden met een plan B. Veel locaties hebben gelukkig mogelijkheden voor zowel binnen als buiten.

Bijzonder vervoer

Het mooie weer in de zomer houd de ruimte voor bijzondere vervoersmogelijkheden. Een koets is prachtig om de overledene naar zijn laatste rustplaats te brengen. Was de overledene een echte vakantieganger? Een oud Oldtimer busje kan dan een prachtig eerbetoon zijn. Of wat denkt u van een bakfiets waarop u de uitvaartkist zelf van A naar B fietst? Alles is mogelijk en wij informeren u graag.

De botanische tuin waar uw moeder zo graag kwam. Het strand waar uw vader elke dag ging wandelen. Het afscheid op een boot, omdat uw broer zo van de zee hield. U kunt het zich zo gek niet bedenken of het is tegenwoordig mogelijk.

Bloemstukken met een boodschap

Het voelt misschien cru om afscheid te nemen in een seizoen dat juist zo bekend staat om alles dat groeit en bloeit. Toch kan al die wonderschone natuur ook troost bieden. Schik bijvoorbeeld een prachtig boeket met bloemen met hele dikke stelen en vers appeltjesblad. Of maak het helemaal persoonlijk en ga voor een bloemstuk uit eigen tuin met bloemen waar de overledene van hield.

Afscheid nemen niet gemakkelijk. Gedenk uw overleden dierbare daarom op een locatie die bij hem of haar past en put troost uit al het moois dat het zomerseizoen te bieden heeft.

Wij regelen uw zomeruitvaart.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.