Een uitvaart in de Lente

Ontluikende bloemen, een waterig zonnetje, pasgeboren lammetjes in de wei: het lijkt alsof de natuur in de lente weer ontwaakt. Voor veel nabestaanden is het een dubbel gevoel om juist afscheid te moeten nemen te midden van al dit nieuwe leven. Een uitvaart in de lente kan echter ook een nieuwe start betekenen. Het is een prachtig seizoen om een betekenisvolle uitvaart te organiseren. Wij geven u graag wat inspiratie voor een afscheidsbijeenkomst.

Ga naar buiten

Hoewel de zon zich in de lente soms van zijn beste kant laat zien, is er ook redelijke kans op een flinke plensbui. Houd hier rekening mee bij de keuze voor een uitvaartlocatie. Een persoonlijke favoriet van Van der Spek Uitvaart is het Land van Belofte. U kunt hier zowel in binnen in de charmante hoeve terecht als buiten op het karakteristieke landgoed. Een unieke plek in de natuur voor een betekenisvol afscheid.

Kies een mooie plek

Het Land van Belofte biedt verschillende mogelijkheden voor condoleances of uitvaartdiensten. Buiten zijn er diverse prachtige plekken die zich kenmerken door rust, met als enige geluid het gefluit van de vogels. Kies voor een dienst onder de kleurrijke bloesem in de boomgaard met fruitbomen of onder de prachtige oude eik op de heuvel. Het prachtige terras leent zich perfect voor een intieme condoleance, om te herdenken en samen te komen.

Ook bij slecht weer

Bij een uitvaart in de lente is er kans dat het weer niet meewerkt. Ook dan zijn er diverse opties. Zo is er een oude, gerenoveerde stal met marmeren vloer en authentieke elementen zoals houten balken. De tuindeuren openen naar het terras waar de kippen over het terrein scharrelen. Ook de jachtkamer is een prachtige ruimte met huiselijke sfeer en diverse jachttrofeeën aan de muur. U kijkt uit op de vijver in de binnentuin die gevuld is met waterlelies.

♦ Een afscheidsdienst binnen kan georganiseerd worden voor maximaal tachtig genodigden.

Een prachtig veldboeket

Qua bloemen en planten zit het wel goed in de lente. De boomgaard staat in volle bloei met prachtige bloesem en de vergeetmenietjes steken her en daar symbolisch uit de grond. Ook in het rouwboeket kunt u elementen van de lente laten terugkomen. Denk bijvoorbeeld aan een prachtig veldboeket in typische lentekleuren zoals paars, babyblauw en zachtgeel. Of verwerkt elementen uit de omgeving, zoals de bloesem of fluitekruid.

Een uitvaart in de lente is prachtig op een bosrijke locatie als het Land van Belofte.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.