Zelf kon ze het helaas niet meer meemaken, maar dat haar favoriete artiest Petra Berger op haar uitvaart zou komen zingen had ze waarschijnlijk nooit verwacht. Musicus Arjan Breukhoven werkt samen met het oer-Rotterdamse van der Spek Uitvaart om de laatste wensen van overledenen en hun nabestaanden te vervullen.

‘Muziek is al eeuwen zonder enige twijfel één van de belangrijkste onderdelen van een uitvaart’ vertelt Arjan. De taal van muziek is universeel. Muziek roept emoties op bij nabestaanden, biedt troost, geborgenheid en verwoordt soms wat we zelf niet altijd kunnen zeggen. Niet zo vreemd dus dat muziek een belangrijke rol speelt bij veel uitvaarten.

Livemuziek

‘Toen stond daar opeens haar favoriete artiest op haar uitvaart’

Een uitvaart kan je niet overdoen, bij Van der Spek Uitvaart wordt daarom altijd nauwkeurig in kaart gebracht wat de wensen van de overledene en nabestaanden zijn. Nabestaanden krijgen de tijd en aandacht die ze verdienen, zodat ondanks het verdriet, de uitvaart als een warme en mooie herinnering achterblijft. ‘Mijn samenwerking met van der Spek Uitvaart gaat al behoorlijk wat jaren terug’ vertelt Arjan. ‘We kijken altijd waar we elkaar kunnen versterken en hoe we net dat stapje extra kunnen zetten om een afscheid bijzonder te maken. Een hartverwarmend voorbeeld is de uitvaart van een Rotterdamse dame op leeftijd. Haar kinderen vertelde dat het laatste concert dat moeder bij leven bezocht had van Petra Berger was. Ze was groot fan. Dat zette mij meteen aan het denken, ik trok de stoute schoenen aan en heb Petra Berger gebeld. Die wilde met alle liefde meewerken en heeft toen op de uitvaart van mevrouw haar lievelingsnummers gezongen, terwijl ik haar begeleidde aan de vleugel. Toen stond daar dus opeens haar favoriete artiest op haar uitvaart. Ontzettend bijzonder’.

Voor ieder budget

Livemuziek bij een uitvaart hoeft echter niet altijd te betekenen dat je groots moet uitpakken of diep in de buidel moet tasten. Livemuziek is er voor ieder budget. Arjan vervolgt: ‘Muziek is in staat uit te drukken wat soms in woorden niet lukt. Waar woorden eindigen, begint muziek. Hoe je een muziekstuk of lied beleeft is compleet anders wanneer het live gespeeld wordt. Dat is gewoon echt niet hetzelfde dan een lied dat uit twee vierkante dozen aan de muur komt. Livemuziek komt binnen, het raakt je. Vaak tot diep in je ziel.’

Regelmatig maken Arjan en zijn team voor van der Spek Uitvaart muziekstukken geschikt voor de uitvoering op een uitvaart. Zo herschrijft hij een popliedje bijvoorbeeld zodat het op een piano ten gehore gebracht kan worden of maakt hij een rockklassieker geschikt voor een strijkkwartet. Van opera tot Nederlandstalig, van pop en rock tot jazz: vrijwel alles is mogelijk.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.