De herfst is misschien wel het meest symbolische seizoen voor een uitvaart. De bontgekleurde bladeren aan de bomen verlaten het leven en dwarrelen naar beneden tegen het goudgekleurde zonlicht. De herinnering aan de voorbije zomer maakt verdrietig en is tegelijkertijd troostrijk. Geen enkel ander seizoen lijkt zo aan te sluiten op het afscheid nemen van een dierbare.

“De herfst is meer dan verval. Je ziet scherper de veelkleurigheid van het bestaan.”

Afscheid nemen in het bos

Als het weer het toelaat, is een herfstuitvaart in een bosrijke omgeving prachtig. Maak gebruik van de middelen die u heeft: strooi bijvoorbeeld een handje rood-geel gekleurde bladeren over de kist in plaats van aarde. Dat geeft een hard moment een zacht randje. En kies voor een rouwboeket met echte herfstbloemen, zoals chrysanten. Op donkere dagen past het om het pad te verlichten met kaarsjes.

Kleding bij een herfstuitvaart

Laagjes zijn aan te raden bij een herfstuitvaart. Mocht het zonnetje zich laten zien, dan kan uw jas uit en zo niet dan staat u niet te verkleumen. Denk ook na over uw schoeisel. Zo voorkomt u dat uw aandacht naar pijnlijke voeten gaat, in plaats van naar de afscheidsdienst. Hoge hakken zijn mooi, maar bij een uitvaart op een natuurbegraafplaats bijvoorbeeld minder handig.

Met elkaar napraten bij het haardvuur

De dag van de uitvaart gaat voor nabestaanden vaak in een roes voorbij. Na de kou van buiten is het het fijn om daarna samen warm bij te praten. Een locatie als Land van Belofte biedt een bosrijke omgeving en daarna een knusse plek om samen te komen en de dag nog eens door te praten onder het genot van een warme drank of een goed glas wijn.

Van der Spek vormt samen met u een herfstuitvaart die volledig bij de overledene past.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.