De as van uw dierbare kent zoveel meer bestemmingen dan enkel een urn. Creëer een tastbare herinnering. Vind de asbestemming die het beste bij u en uw dierbare past.

Draag uw dierbare bij zich

Sieraden zijn een prachtige manier om uw dierbare dichtbij u te houden. Verwerk de as zichtbaar of juist verborgen in een ring, armband, ketting, dasspeld of in oorbellen. Draag het sieraad tijdens speciale gelegenheden, zoals de trouwerij van uw kinderen. Of doe de ketting iedere dag om, zodat u zelfs de kleinste momenten met uw dierbare deelt.

 “Het fijne aan een bescheiden sieraad is dat niemand door heeft dat u de as meedraagt. Zo krijgt u complimenten over uw ring of armband in plaats van vragen over het sieraad en de vervelende gebeurtenis die daarachter schuilt.” – Peter van der Meer, consulent bij Van der Spek

Tastbare herinnering

As is op talloze manieren in sieraden te verwerken. “Vul een diamant met de as of graveer de ring met de initialen van uw geliefde”, vertelt Peter van der Meer, consulent bij Van der Spek . “Of draag de as in een speciale hanger om uw nek. Het is zelfs mogelijk om de as van uw dierbare te verwerken tot een fonkelende diamant. Wij vormen uw wensen om tot een tastbare herinnering.”

Ballon oplaten

Vrije geesten of reislustigen voelen zich niet aan één plek verbonden. Voor hen is een ballonverstrooiing een prachtig afscheid. Hierbij wordt een speciale heliumballon gevuld met de as. Samen met familie en vrienden laat u de ballon op boven de zee en stijgt uw dierbare een aantal kilometers de wijde wereld in. Uiteindelijk klapt de ballon uit elkaar en verspreidt de as zich langzaam naar beneden.

Boom planten

Met een herinneringsboom leeft uw dierbare voort. U plant de as van de overledene en laat dit uitgroeien tot een mooie boom. Plaats hem dichtbij in uw achtertuin of plant het in het bos waar u ieder weekend samen wandelde. Zo hebt u altijd een plek om te herdenken.

Ontdek de mogelijkheden van asbestemming

Waar de een de as van haar vader wil verwerken in een gouden assieraad, kiest de ander liever voor asuitstrooiing op het meer waar hij vaak zijn hengel uitwierp. “U hoeft zich niet vast te houden aan één manier. Verdeel de as zodat er meerdere bestemmingen mogelijk zijn. Alle wensen van de familie worden zo vervuld.”

Van der Spek Uitvaart ontdekt samen met u de mogelijkheden voor asbestemming. Geef uw wensen door en wij inspireren u met passende alternatieven.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.