Wat kost een crematie

Wat kost een crematie? Dat is misschien een vraag waar u zich nu mee bezig houdt, omdat er helaas in de nabije kring iemand is overleden of binnenkort gaat overlijden. Van der Spek Uitvaart staat in dit geval voor u klaar om u zo goed mogelijk te ontzorgen. Het tarief van de crematie is sterk afhankelijk van de wensen van de overledene en de nabestaanden. Wij kunnen u geheel ontzorgen in het gehele proces, maar uiteraard kunt u hier zelf keuzes in maken. Voor elk budget bieden wij mogelijkheden. Vooraf gaan wij persoonlijk met u in gesprek om alle wensen in kaart te brengen, zodat we de uitvaart zo persoonlijk mogelijk kunnen vormgeven.

Heeft u nog vragen over onze tarieven? Bekijk dan onze tarievenpagina. Hier krijgt u wat meer informatie over wat de eventuele kosten kunnen zijn. Daarnaast kunt u uiteraard ook altijd contact met ons opnemen.

Met welke kosten krijgt u te maken?

Uiteraard is iedere uitvaart anders. Daarom maken wij voor iedereen een persoonlijke offerte op maat. De uiteindelijke kosten van de crematie en de dagen daar omheen bestaan uit verschillende onderdelen die we hier onder toelichten:

1. De plaats van opbaring

Tot aan de dag van de uitvaart kan de overledene in het mortuarium blijven, maar er zijn ook nog verschillende andere mogelijkheden. Zo kunt u kiezen voor een thuisopbaring, maar ook voor een opbaring in één van onze 24-uurskamers. Deze kamers zijn 24/7 toegankelijk voor de nabestaanden en zijn ook geschikt om rouwbezoek in te ontvangen.

2. Het rouwdrukwerk

Ook het rouwdrukwerk zal een rol spelen bij de totale kosten. U kunt er voor kiezen om het drukwerk zelf te regelen, maar Van der Spek Uitvaart heeft ook een eigen drukwerkafdeling. Daarnaast wordt er ook steeds vaker gekozen voor digitale rouwkaarten. Dit alternatief scheelt veel kosten en is ook nog eens milieuvriendelijk.

3. De kist

Of u nu kiest voor een crematie of een begrafenis, het is altijd gebruikelijk om een kist uit te zoeken voor de overledene. Er zijn talloze mogelijkheden in verschillende prijsklassen. Van der Spek Uitvaart helpt u uiteraard bij het uitzoeken van de uitvaartkist.

4. Het rouwvervoer

Het rouwvervoer gebeurt doorgaans in een rouwauto. Welke rouwauto dit wordt is aan u. Tegenwoordig zijn er ook andere opties, zoals bijvoorbeeld het vervoeren van de overledene met een speciale fiets waar de kist op kan liggen.

6. De bloemen

Bij een afscheid horen vaak bloemen. Dit is een goede manier om de uitvaart persoonlijk te maken, door bijvoorbeeld de lievelingsbloemen van de overledene te verwerken in een rouwboeket. Van der Spek Uitvaart werkt samen met leveranciers waar u rouwstukken kunt uitzoeken, maar dit kunt u uiteraard ook zelf regelen indien gewenst.

 5. De aankleding van de afscheidslocatie

Om het afscheid persoonlijk te maken kunt u deze dag indelen zoals u dat zelf wilt. Daarbij kunt u gebruik maken van onze diensten. Zo hebben wij uitgebreide cateringmogelijkheden, waardoor u naast koffie en thee bijvoorbeeld ook kunt kiezen voor een borrel met luxe hapjes. De keuze voor bepaald eten en drinken heeft vaak veel invloed tijdens de dag.

6. De asbestemming

Ook de keuze die u maakt op het gebied van asbestemming speelt mee in de kosten. Er zijn vandaag de dag veel verschillende mogelijkheden. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor het planten van een herinneringsboom, of de as laten verwerken in een sieraad.

Wat kost een crematie | Van der Spek Uitvaart staat voor u klaar

Een uitvaart moet op een liefdevolle en respectvolle manier plaatsvinden, volledig naar de wens van de overledene en de nabestaanden. Zo kunt u op een mooie manier afscheid nemen van uw overleden dierbare. Het is mooi om te zien dat dit vaak ook zo wordt ervaren door de nabestaanden. Middels ons reviewsysteem kunnen klanten hun ervaringen achterlaten. We scoren gemiddeld een 9,5 op het gebied van klanttevredenheid, waar we erg trots op zijn.

Onze uitvaartcentra in Rotterdam en omgeving bevatten alle faciliteiten om een moderne uitvaart te kunnen verzorgen. U heeft bijvoorbeeld veel verschillende keuzemogelijkheden als het gaat om de catering. Ook beschikken wij over multimedia installatie waardoor muziek en video goed tot zijn recht komt.

Heeft u nog vragen?

Heeft u nog vragen of wilt u meer weten over onze tarieven? Neem dan gerust contact met ons op. Onze medewerkers helpen u verder en geven u alle nodige informatie. Van der Spek Uitvaart staat voor u klaar.

Contact

Hoe kunnen wij u van dienst zijn? Neem contact met ons op voor meer informatie over onze uitvaartzorg. Voor het melden van een overlijden zijn wij 7 dagen per week dag en nacht bereikbaar.